Elisa ja Musta-Pekka Oy yhteistyöhön – Tavoitteena laadukas kokonaispalvelu pk-yrityksille

Elisa ja oululainen teleoperaattori- ja teknologiayritys Musta-Pekka ovat tehneet yhteistyösopimuksen Musta-Pekan asiakkaiden mobiilipalveluiden tuottamisesta. Yhteistyötä ohjaa osapuolten yhteinen intressi tarjota laadukkaita ja arvoa tuottavia kokonaispalveluita kotimaisille pk-asiakkaille.

 

Uudenlaisessa yhteistyömallissa Musta-Pekka tuottaa yrityksille suunnattua Mustalinja-mobiilivaihdepalvelua ja Elisa mobiililiittymien kautta käytettävät matkaviestinpalvelut. Palvelukokonaisuuden asiakaspalvelusta ja laskutuksesta vastaa Musta-Pekka Oy.

 

Musta-Pekan palveluita hyödyntävät eniten kaupan- ja palvelualan yritykset 

Musta-Pekka Oy:n mobiilivaihdepalvelu Mustalinja on ottanut keskeisen jalansijan ennenkaikkea kasvuhaluisten ja asiakaskokemukseen panostavien yritysten parissa.

Omalla alallaan myös kovana kasvajana tunnettu SAKA (Suomen Autokauppa OY) on hyödyntänyt Mustalinjaa liiketoiminnassaan jo vuosia. ”Mustalinja on kasvanut vuosien varrella keskeiseksi työkaluksi SAKAN asiakaspalveluprosessissa. Sen avulla kykenemme läpinäkyvästi hallitsemaan mittavan määrän puheluita päivässä. Kattava analytiikka mahdollistaa palvelutyön tiedolla johtamisen todella helposti”, kertoo talousjohtaja Sami Mäentausta.

 

Pk-asiakkaille arvoa tuottavaa palvelua

Poikkeuksellisen Elisan ja Mustapekan yhteistyömallista tekee se, että tämän kaltaiset palvelukokonaisuudet on totuttu tuottamaan virtuaalioperaattorisopimuksella, jossa liittymäpalvelut on toteutettu vuokraamalla matkaviestinverkkoa.

Uuden mallin tavoitteena on tuottaa kotimaisille yrityksille markkinoiden laadukkainta kokonaispalvelua osapuolten vahvuuksia hyödyntäen. Elisan tunnustettu laatu mobiilipalveluiden tuottamisessa yhdistettynä Musta-Pekan teknologiaosaamiseen on tähän erittäin hyvä lähtökohta.

Olemme mobiilivaihde- ja puheluiden älyreititysteknologiassa johtava toimija markkinassa. Elisa taas tuottaa ehdottomasti maan parhaat matkaviestinpalvelut. Oli meille ykkösvaihtoehto saada markkinajohtaja kumppaniksemme. Elisa turvaa parhaan mahdollisen laadun palveluissa asiakkaillemme sekä mahdollistaa skaalautuvuuden, jota kova kasvumme vaatii”, sanoo Musta-Pekka Oy:n toimitusjohtaja Jussi Patopuro.

Elisa haluaa tarjota asiakkaille mahdollisuuden hyödyntää mahdollisimman kattavasti erilaisia laadukasta ja kattavaa mobiiliverkkoa hyödyntäviä palveluita. ”Pk-yritykset ovat edelläkävijöitä mobiiliteknologian hyödyntämisessä, myös 5G -yhteyksien. Elisan tavoitteena on tarjota maailman paras 5G-verkko. Myös viranomaisten siirtyminen käyttämään Elisan mobiiliverkkoa on osoitus verkon kattavuudesta ja laadusta”, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

 

Lisätietoja:

Jussi Patopuro, toimitusjohtaja, p. +358 40 4555 060, jussi@mustapekka.fi, www.mustapekka.fi

Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

 

Teknologia- ja teleoperaattoriyhtiö Musta-Pekka Oy on notkea suunnannäyttäjä operaattori- ja kommunikaatioratkaisuiden markkinoilla. Yhtiö tuottaa käyttäjäystävällisiä tavoitettavuuspalveluita ja kehittää omaa telecom-reititysalustaa. Pääasiallinen tuote on mobiilivaihde Mustalinja. Se on palvelu, jonka avulla yritykset pystyvät vastaamaan kaikkiin asiakkailta tuleviin puheluihin ja seuraamaan soittoliikenteeseen liittyviä tilastoja. Käyttöliittymäksi riittää matkapuhelin. Yhtiön omistaa pääosin toimiva johto. Sijoittajana on Kyösti Kakkosen sijoitusyhtiö ja lähipiiri. Yhtiön liikevaihto v. 2018 oli 4,3 M€ ja yritys työllistää 30 henkilöä Oulussa ja Pk-seudulla.