Kakkoset Second Thought Oy:n sijoittajiksi

Kakkoset Second Thought Oy:n sijoittajiksi

”Vähittäiskauppa ja teollisuus tulee olemaan suurten muutosten alla niin tuotemerkintöjen kuin tuotteiden jäljitettävyyden suhteen.”

Kyösti ja Kari Kakkosen sijoitusyhtiö Joensuun Kauppa ja Kone Oy on sijoittanut Second Thought Oy:n suunnattuun osakeantiin. Sijoituskierroksella yhtiön tavoitteena oli saada mukaan pääomasijoittaja, jolla on vahva näkemys vähittäiskaupan ja teollisuuden alasta.

Second Thought Oy on kuusivuotias lahtelainen yritys, joka on keskittynyt toimittamaan tuotetiedonhallinnan ja jäljitettävyyden ratkaisuja vastaamaan lainsäätelyn ja kuluttajien tarpeita rikastetusta tuotetiedon toimittamisesta.

Yhtiön henkilöstössä on alan johtavia asiantuntijoita teknologiasta vähittäiskauppaan.

Palvelut sisältyvät UPIDS-tuoteperheeseen, johon kuuluvat UPIDS® PDM (tuotetiedon hallinta), UPIDS® PLM (tuotteen elinkaaren hallinta) ja UPIDS® IO (kuluttajan näkymä digitaaliseen tuotepassiin)

Sijoitusneuvotteluja käydessä oli suuri hyöty, kun Kyöstille ja Karille on vähittäiskaupan maailma täysin selvä. Heidän kanssaan käydyissä keskusteluissa päädyimme useasti huomioon, kuinka kaupan alalla on tapahtumassa suuri muutos, niin tuotemerkintöjen kuin lainsäädännön kautta tulevien jäljitettävyysvaateiden suhteen. ”, kertoo Second Thought Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Jani Kasanen.

Yhtiömme tavoittelee kovaa kansainvälistä kasvua ja on tärkeää, että yhtiön omistuspohja mahdollistaa laaja-alaisen kasvun ulkomailla”, Kasanen jatkaa.

Kyösti Kakkonen näki Second Thoughtissa tuotemerkintöjen ja rikastetun tuotetiedon edelläkävijän sekä suuren kansainvälisen potentiaalin.

Pakkauksissa olevat tuotemerkinnät tulevat uudistumaan, vuonna 1973 lanseeratun EAN-koodin tilalle on tulossa 2D-koodi, QR-koodi, joka mahdollistaa kuluttajille, jälleenmyyjille, valmistajille ja viranomaisille yksityiskohtaisempaa tietoa tuotteesta. Lisäksi tuotteiden jäljitettävyyden suhteen tulee EU lainsäädännöstä suuria muutoksia tuotteiden jäljitettävyyden ja alkuperän todentamisen suhteen. Esimerkiksi yritysten kestävyysraportointidirektiivi CSRD, EU:n Metsäkatoasetus, Kalojen YKP jäljitettävyys. Ottamalla käyttöön Second Thoughtin UPIDS® tuoteperheen ohjelmistot, on mahdollista tuottaa pakkauksiin uuden ajan 2D merkinnät sekä toteuttaa tuotteen täydellinen jäljitettävyys. ”, Kakkonen kertoo.

Lisätietoja:
Jani Kasanen, toimitusjohtaja, p. 040 7070341, jani(a)secondthought.fi, www.secondthought.fi
Kyösti Kakkonen, toimitusjohtaja, p. 050 652 22, kyosti.kakkonen(a)k2.fi, www.k2.fi

Second Thought Oy tulee olemaan tuotemerkintöjen ja jäljitettävyystietojen tienraivaaja vähittäiskaupan ja teollisuuden alalla. Tämänhetkiset myynnin painopisteet ovat:

  • 8. joulukuuuta 2023 jälkeen kaikissa viineissä, joita ei ole valmistettu ennen kyseistä päivämäärää, on ilmoitettava ainesosat, allergeenit, energia-ja ravintoarvotiedot asetuksen (EU) 2021/2117 mukaisesti. Second Thought tarjoaa kansainväliselle viiniteollisuudelle UPIDS® PDM ja UPIDS® IO palvelua asetuksen mukaisten tietojen esittämiseen.
  • Euroopan kalateollisuus, kalojen YKP jäljitettävyys, Euroopan neuvoston asetus (EY) 1224/2009. Second Thought tarjoaa Euroopan kalateollisuudelle UPIDS® PDM, UPIDS® PLM ja UPIDS® IO palvelua asetusten mukaisten tietojen esittämiseen
  • Eurooppalainen teollisuus, joka käyttää raaka-aineina palmuöljyä, soijaa, puuta, nautakarjaa, kaakaota, nahkaa ja kumia. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2023/1115. Second Thought UPIDS® PDM, UPIDS® PLM ja UPIDS® IO mahdollistaa Euroopan unionin metsäkatoasetuksen toteuttamisen raaka-aineiden jäljitettävyyden suhteen.
  • Tekstiiliteollisuus ja akkuteollisuus, digitaalisen tuotepassin toteuttaminen.

Kyösti ja Kari Kakkosen omistama sijoitusyhtiö Joensuun Kauppa ja Kone Oy on osa veljesten omistamaa Kakkonen-konsernia. Kakkonen-Konserni on Suomen suurimman halpakauppaketju Tokmannin perustajayhtiö. Konsernin emoyhtiö Kakkonen-Yhtiöt Oy (ent. Okman Oy) on rekisteröity marraskuussa 1989 päätoimialanaan halpakauppa. Tuolloin sai alkunsa Kyösti ja Kari Kakkosen perustama, nykyisin ylivoimaisesti Suomen suurin halpakauppaketju Tokmanni. Kakkonen-konsernin useiden yhtiöiden rakenne on syntynyt halpakauppatoimintaa harjoittavien yritysten ostoista ja kiinteistöhankinnoista. Yritys sijoittaa liike- ja asuinkiinteistöihin, rahastoihin, pörssiosakkeisiin ja merkittävissä määrin yritysomistukseen. Konserni on mukana yli 40 yrityksessä, mm. seuraavissa pörssiyhtiöissä: Afarak Group Oyj, Incap Oyj, Aspocomp Group Oyj, Dovre Group, ja Endomines Ab. Yhtiö tuottaa hallintopalveluja konserniyrityksille ja niiden omistusyhteysyrityksille.