Kakkoset sijoittivat Mustapekkaan

“Rakennamme yhdessä uuden telealan suunnannäyttäjän”

 

Kyösti ja Kari Kakkosen sijoitusyhtiö Joensuun Kauppa ja Kone Oy sekä yhtiön lähipiiri ovat sijoittaneet Musta-Pekka Oy:n suunnattuun osakeantiin. Sijoituskierroksella yhtiö haki yrittäjähenkisiä sijoittajia vauhdittamaan kasvua. Kierroksen koko oli 0,5 M€.

Musta-Pekka Oy on suomalainen operaattori- ja teknologiayritys. Yhtiön päätuote on Mustalinja-mobiilivaihde. Se on palvelu, jonka avulla yritykset pystyvät vastaamaan kaikkiin asiakkailta tulleisiin puheluihin ja seuraamaan soittoliikenteeseen liittyviä tilastoja. Käyttöliittymäksi riittää matkapuhelin.

”Kakkosen porukan yrittäjähenkisyys herätti heti luottamusta. Tuli olo, että kun näiden kanssa kätellään, niin ei tarvitse laskea sormia jälkeenpäin”, kertoo Musta-Pekka Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Jussi Patopuro. “Etsimme sijoituskierroksella ennen kaikkea samalla arvopohjalla toimivia uusia tiimin jäseniä pääoman lisäksi. Yhtiömme on kovassa kasvussa ja on tärkeää, että omistajistosta muodostuu tasapainoinen tiimi, jossa tekemisen kulttuuri ja päämäärät saadaan yhteneväisiksi”, Patopuro jatkaa.

Kyösti Kakkonen näki Mustapekassa mielenkiintoisen kasvutarinan sekä paljon potentiaalia. ”Uskomme, että yhdessä rakennamme Mustapekasta uuden telealan suunnannäyttäjäyrityksen”, Kakkonen sanoo.

Lisätietoja:

Jussi Patopuro, toimitusjohtaja, p. 045 455 5060, jussi(a)mustapekka.fi, www.mustapekka.fi
Kyösti Kakkonen, toimitusjohtaja, p. 050 652 22, kyosti.kakkonen(a)k2.fi, www.k2.fi

Teknologia- ja teleoperaattoriyhtiö Musta-Pekka Oy on notkea suunnannäyttäjä operaattori- ja kommunikaatioratkaisuiden markkinoilla. Yhtiö tuottaa käyttäjäystävällisiä palveluita ja kehittää omaa telecom-reititysalustaa. Pääasiallinen tuote on mobiilivaihde Mustalinja. Yhtiön liikevaihto v. 2018 oli 4,3 M€ ja yritys työllistää 30 henkilö Oulussa ja Pk-seudulla.

Kyösti ja Kari Kakkosen omistama sijoitusyhtiö Joensuun Kauppa ja Kone Oy on osa veljesten omistamaa Kakkonen-konsernia. Kakkonen-Konserni on Suomen suurimman halpakauppaketju Tokmannin perustajayhtiö. Konsernin emoyhtiö Kakkonen-Yhtiöt Oy (ent. Okman Oy) on rekisteröity marraskuussa 1989 päätoimialanaan halpakauppa. Tuolloin sai alkunsa Kyösti ja Kari Kakkosen perustama, nykyisin ylivoimaisesti Suomen suurin halpakauppaketju Tokmanni. Kakkonen-konsernin useiden yhtiöiden rakenne on syntynyt halpakauppatoimintaa harjoittavien yritysten ostoista ja kiinteistöhankinnoista. Yritys sijoittaa liike- ja asuinkiinteistöihin, rahastoihin, pörssiosakkeisiin ja merkittävissä määrin yritysomistukseen. Konserni on mukana yli 40 yrityksessä, mm. seuraavissa pörssiyhtiöissä; Revenio Group Oyj, Afarak Group Oyj, Incap Oyj, Aspocomp Group Oyj, Dovre Group, Uutechnic Group ja Endomines Ab. Konserni on myös suuri omistaja pk-yrityksissä, kuten Nanocomp Oy, Green Fuel Nordic Oy ja Valamis Oy. Yhtiö tuottaa hallintopalveluja konserniyrityksille ja niiden omistusyhteysyrityksille.