Kyösti Kakkosen taidekokoelmasta julkaistaan kirjasarja

 

Kauppaneuvos ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkosen lasi- ja keramiikkataidekokoelma Collection Kakkonen esitellään 29.10.2020 julkaistavassa kuusiosaisessa kirjasarjassa ”Lasin ja keramiikan mestarit”. Kirjasarjan julkistustilaisuus pidetään näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa klo 17:00 alkaen ja tilaisuus on seurattavissa Espoon kaupungin youtube-kanavalla; https://www.youtube.com/user/EspooEsbo

Kuusiosainen mestariteos esittelee ensi kerran kattavasti Kyösti Kakkosen lasi- ja keramiikkakokoelman aarteet. Collection Kakkonen on yksi maailman mittavimmista yksityiskokoelmista, jossa on teoksia aina 1800-luvulta tähän päivään saakka. Tämä suurimmaksi osaksi uniikeista teoksista koostuva kokoelma esitellään nyt upeassa ja ainutlaatuisessa Lasin ja keramiikan mestarit -kirjasarjassa. Kirjasarjan kuusi runsaasti kuvitettua nidettä keskittyvät kukin tiettyyn teemaan sekä esittelevät kokoelmasta 36 taiteilijaa ja 2 000 teosta. Kirjasarjan kirjoittajat ovat lasi- ja keramiikkataiteen eturivin asiantuntijoita ja upeat kuvat tuovat kokoelman taideteokset käsinkosketeltavalla tavalla lähes eläviksi. Lasin ja keramiikan mestarit on Collection Kakkonen -kokoelman arvoinen monumentti, joka on itsekin kuin taideteos.

”Taiteenkeräily on ollut antoisa ja sielua uudistava harrastus. Se on ollut tutkimusmatka ja seikkailu suomalaisen muotoilun maailmoihin, kulttuuriperimään ja identiteettiimme. Alkusysäyksen taidekeräilyyn antoi yli 30 vuotta sitten hankkimani Toimi Muonan jäämistö. Tuosta ajasta nykyhetkeen on tapahtunut todella paljon. Kirjasarja esitteleekin kokoelmani teoksia aina 1896 luvun Finchin teoksista vuoden 2020 Kim Simonssonin teoksiin”, Kyösti Kakkonen kertoo”.

 

Seuraa Collection Kakkonen -kokoelmaa;

instagram.com/collectionkakkonen

www.collectionkakkonen.fi