Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymispalkinto Nanocomp Oy:lle

Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymispalkinnon saaja on tänä vuonna joensuulainen Nanocomp Oy. Palkinto jaettiin kauppakamarin kevätkokouksen yhteydessä.

Vuonna 1997 perustettu Nanocomp Oy on uranuurtaja nanoteknologian menestyksellisessä kaupallistamisessa. Yritys suunnittelee, valmistaa sekä myy mikro- ja nanofotoniikan tuotteita rullalta rullalle –teknologian avulla. Nanocompin tuotteita käytetään muun muassa mobiililaitteiden näytöissä, hahmontunnistuksessa sekä erilaisissa mittalaitteissa. Optiikkaelementtien kysynnässä yritys näkee kasvupotentiaalia ja haluaa keskittää toimintaansa lisäarvon tuottamiseen sillä saralla.

Tällä hetkellä Nanocompissa työskentelee reilut 30 henkilöä. Yritys toimii globaalisti ja sillä on toimistot Yhdysvaltojen Piilaaksossa, Tokiossa ja Hong Kongissa. Tärkeimmät vientimaat ovat Yhdysvallat ja Kiina. Tuotanto ja tuotekehitys puolestaan ovat ja halutaan pitääkin Pohjois-Karjalassa. Yritys sai vuoden 2015 alussa merkittävän pääomasijoituksen saksalaiselta Evonik Industries –yhtiöltä. Sen myötä Nanocomp panostaa entistä enemmän kasvuun ja kansainvälistymiseen, investoi tuotantoteknologian lisäkapasiteettiin ja uusien teknologioiden kehittämiseen. Yrityksen liikevaihto on noin kuusi miljoonaa.

Perusteluja Nanocomp Oy:n valinnalle kansainvälistymispalkinnon saajaksi:

– yrityksen liikevaihto ja viennin osuus siitä ovat kehittyneet huikeasti
– viimeisimmän tilikauden liikevaihto oli n. 6,03 M€, josta viennin osuus 98 %
– kasvuluvut ovat erinomaisia ja tulevat kansainvälisestä liiketoiminnasta
– yritys toimii loistavana esimerkkinä onnistuneesta hightech-osaamisen kaupallistamisesta
– teollisuusjätti Evonik Industries tuli suursijoituksellaan merkittäväksi kumppaniksi
– perusta ja toiminta kansainvälisyydestä huolimatta vahvasti paikallista

Myös Kauppalehti palkitsi yrityksen kuluvan vuoden toukokuussa Keski- ja Itä-Suomen kasvajana.

Lähde: